Телефони

032 390 222

02 439 02 90

0894 44 12 96

 08

E-mail

Търговски отдел
sales@selmatic.com

Маркетинг отдел
marketing@selmatic.com

Счетоводен отдел
accounting@selmatic.com

_____________________

ONE Macedonia

 

Един от важните проекти на Селматик за 2010 година беше внедряването на Инфоплюс в ONE Telekomunikaciski uslugi AD, който е водещ телекомуникационен оператор в Република Македония.

ONE  е първият в Македония, предлагащ комплексни телекомуникационни услуги, член на Telekom Slovenia Group, една от най-успешните телекомуникационни групи в Югоизточна Европа с представителства в Косово, Босна и Херцеговина, Албания, както и с 50% собственост в националния оператор на Гибралтар - Gibtelecom. Компанията притежава обширна мрежа за търговия на дребно и има 226 роуминг-партньори в 105 държави, като предлага GPRS с 64 оператори в 36 държави на всички континенти.

 

Инфоплюс беше предпочетена от ONE Telekomunikaciski uslugi AD в обектите си в частта търговия на дребно с телефони и мобилни услуги, сред  много други софтуерни продукти. Българската система за управление предлага значително по-големи възможности и е доказано успешно функционираща в търговските вериги на Германос и Глобул България.

Селматик ЕООД стартира ИТ проекта Инфоплюс съвместно с ONE Македония, като се интегрира с използваната от тях back office ERP система Oracle. За три месеца се изгради успешен интерфейс между Oracle ERP и Инфоплюс. Компанията залага на Инфоплюс, която е със сериозни възможности и е много добре развито софтуерно решение за цялостно самоуправление на конкретни локални обекти. Без да се прекъсва работния процес в 35-те търговски обекти на ONE са пренесени данните на фирмата от старата система и на следващия ден започна безпроблемно работата с новия софтуер. Програмата е адаптирана на македонски език, като Инфоплюс е съобразен изцяло с актуалното македонско законодателство и съдържа важните финансови документи „ЕТ” и „ПЛТ”.

Целият бизнес на дребно се управлява от Инфоплюс, с всички необходими справки и анализи, като към Oracle се изпраща синтетична информация. Oracle ERP се използва за счетоводството на фирмата и за глобалното управление на по-високо бизнес ниво, което е от изключителна важност за компания от ранга на ONE, която от м. ноември 2009 г. обединява известната телекомуникационна компания COSMOFON и интернет доставчикът on.net.

Специално за нуждите на ОNE, се разработи модул за гаранционна и извънгаранционна поддръжка на мобилни телефони. Създаде се възможност за приемане телефони за ремонт в магазина, като се опише дефект, клиент, проследяване до сервиза, а дори и до доставчика с подробна информация и потенциална замяна с друг апарат. Тази опция е възможна на база CRM модул на Инфоплюс, като във всеки един момент може да се проследи движението на сервизния продукт.

От страна на съпорт специалистите на Селматик е осигурена компетентна техническа помощ,  в часови интервали, съобразени с работното време и нуждите на магазините и към настоящия момент системата функционира безпроблемно.

В напреднала фаза от съвместната работа между Селматик ЕООД и ONE Telekomunikaciski uslugi AD е разработването на проект за интегриране с онлайн магазин, което дава допълнителна възможност за разширяване на бизнеса.

*До 31.12.2010 г. софтуерното решение за контрол и управление на бизнеса, предлагано от "Селматик" ЕООД е обозначавано с наименованието "Инфоплюс"